Бутер кифлички с вишнево сладко и захарно покритие
Необходими продукти:
- 1 килограм бутер тесто
- 360 грама вишнево сладко или пресни вишни (според сезона)
- 1 яйце (за намазване на тестото)
- 2 супени лъжици кристална захар (ако използвате пресни плодове)
Начин на приготвяне:
Разточете размразеното бутер тесто и го нарежете на триъгълници.
В широката част на всеки сложете по малко от сладкото (или по няколко пресни, почистени от костилките вишни, поръсени със захар).
Навийте.
Подредете в тава с предварително покрито с лист пергамент дъно. Повърхността им намажете с разбитото яйце, като използвате кулинарна четка за нанасянето. Поръсете с малко захар.
Изпечете бутер кифличките за около 15-20 минути във фурната, загрята до 200 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: deti.mail.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Соленки Бебета
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Пухкави кифлички с шоколадов крем
- Бутер рогчета със спанак, сирена и маслини
- Пухкави кифлички със сирене
- Великденски козуначени кифлички
- Кифлички със сирене
- Козуначени кифлички със стафиди и ванилия
- Бриоши с течен шоколад
Коментари към Бутер кифлички с вишнево сладко и захарно покритие