Рогчета със сладко от тиква

Необходими продукти:
1 чаена чаша растително олио
1 чаена чаша газирана вода
4 чаени чаши брашно
500 грама сладко от тиква (или изпържете сурова тиква, която подсладете)
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Налейте в купа олиото и газираната вода, прибавете брашното, замесвайки твърдо тесто.
Омесете добре и разделете на две части.
След това разточете и разрежете на 12 триъгълника.
В широката част на всеки сложете по малко от тиквената плънка и оформете рогчета, навивайки тестото.
Подредете в подмазана с олио тава и изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на около 30 минути.
Когато готовите рогчета се охладят, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сладко от кори на диня
- Захарни бутер кифлички
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Ягодово сладко с мед (без варене)
- Рогчета от бутер тесто с шоколад и бадеми
- Гроздово сладко (от бяло грозде)
- Кифлички с кисело мляко и стафиди
- Плодов кекс със сладко от кайсии
- Сладки бутер пити с кайсиев пълнеж, мед и канела
- Домашни закуски-охлювчета с масло и пудра захар
Коментари към Рогчета със сладко от тиква