Ризото със сьомга, грах и фенел

Необходими продукти:
- 750 милилитра горещ рибен или зеленчуков бульон
- 2 супени лъжици слънчогледово олио
- 1/2 фенел (или 1 малка луковица) нарязан на тънки полумесеци
- 2 скилидки чесън пресовани
- 225 грама ориз арборио
- 300 милилитра сухо бяло вино
- 150 грама замразен зелен грах
- сокът от 1/2 лимон
- 300 грама филе от сьомга — нарязано на тънко
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 3 стръка естрагон, нарязан на ситно
- 30 грама пармезан
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Изсипете бульона в касерола и го поддържайте топъл върху котлона на ниска температура.
Загрейте олиото на средна температура, изсипете фенела и го запържете за 4 минути, докато стане златист. Добавете чесъна и ориза, запържете 1 минута, като непрекъснато разбърквате.
Налейте виното при бульона и увеличете температурата, за да заври течността. С черпак вземете от бульона и го изсипете при ориза, разбърквайки непрекъснато. Изчакайте, докато течността се поеме почти напълно от зрънцата и добавете следващия черпак бульон. Продължете да добавяте бульон по същия начин, като си отделите 250 милилитра от него. Сварете ризотото за 15-20 минути, след което добавете граха и лимоновия сок, сложете 1 черпак от бульона и разбъркайте за няколко минути. Прибавете сьомгата, сметана, естрагона и пармезана. Разбъркайте добре и оставете върху котлона до готовност на сьомгата.
Подправете със сол и черен пипер и поръсете с малко пармезан.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
ПРОМОДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!АБОФАРМА ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 1000 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Руло от пушена сьомга, спанак и босилек
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Сьомга с броколи и шамфъстък
- Филе от сьомга върху кедрова дъска
- Ризото с миди, бяло вино и пармезан
- Ризото с гъби
Коментари към Ризото със сьомга, грах и фенел