Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Ризото със сьомга, грах и фенел

Ризото със сьомга, грах и фенел

Ризото със сьомга, грах и фенел - изображение

Необходими продукти:

  • 750 милилитра горещ рибен или зеленчуков бульон
  • 2 супени лъжици слънчогледово олио
  • 1/2 фенел (или 1 малка луковица) нарязан на тънки полумесеци
  • 2 скилидки чесън пресовани
  • 225 грама ориз арборио
  • 300 милилитра сухо бяло вино
  • 150 грама замразен зелен грах
  • сокът от 1/2 лимон
  • 300 грама филе от сьомга — нарязано на тънко
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • 3 стръка естрагон, нарязан на ситно
  • 30 грама пармезан
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Изсипете бульона в касерола и го поддържайте топъл върху котлона на ниска температура.

Загрейте олиото на средна температура, изсипете фенела и го запържете за 4 минути, докато стане златист. Добавете чесъна и ориза, запържете 1 минута, като непрекъснато разбърквате.

Налейте виното при бульона и увеличете температурата, за да заври течността. С черпак вземете от бульона и го изсипете при ориза, разбърквайки непрекъснато. Изчакайте, докато течността се поеме почти напълно от зрънцата и добавете следващия черпак бульон. Продължете да добавяте бульон по същия начин, като си отделите 250 милилитра от него. Сварете ризотото за 15-20 минути, след което добавете граха и лимоновия сок, сложете 1 черпак от бульона и разбъркайте за няколко минути. Прибавете сьомгата, сметана, естрагона и пармезана. Разбъркайте добре и оставете върху котлона до готовност на сьомгата.

Подправете със сол и черен пипер и поръсете с малко пармезан.

за framar.bg: Данна Панджарова
източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияХранене при...