Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Рибени рулца с ананас и орехи

Рибени рулца с ананас и орехи

Рибени рулца с ананас и орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 800 грама филе нетлъста червени риба
  • 200 грама консервиран ананас
  • 50 грама орехови ядки
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 лимон
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Старателно измийте филето, нарежете го на ивици, широки около 5-7 сантиметра. Сложете ги в дълбока купа и залейте със сока, изцеден от половин лимон.

Оставете рибата да престои така около час, след което подсолете малко и поръсете с любими подправки/билки, ако желаете.

Отцедете ананаса от сока в консервата, чесъна и орехите нарежете ситно.

Върху всяка ивици филе сложете по парче ананас, поръсете с орехите, чесъна и навийте рулца.

Изпечете за половин час във фурната при температура от 180 градуса.

Нека готовата риба да престои 15 минути в ананасово-ореховия сос, за да има по-наситен вкус, и тогава сервирайте.

Подходяща добавка е лека зеленчукова салата или изберете диетична гарнитура.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodiet.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияНовиниЛайфстайлДиетиСпортИсторияХранене при...Ботаника