Рибена запеканка с праз, яйца и чушки
Необходими продукти:
- 1 килограм филе от риба по ваш избор
- 200 грама праз лук
- 2-3 яйца
- 200 грама сладки чушки
- копър и лимонов сок на вкус
- олио и сол
- едро смлян червен пипер/люспи
Начин на приготвяне:
Овкусете рибата със сол и черен пипер, напръскайте с лимонов сок.
Чушките, праза и копъра изплакнете под студена течаща вода, след което чушките нарежете на тънки кръгчета, а праза и копъра накълцайте ситно.
Разбийте яйцата, към тях прибавете праза и разпределете половината от сместа в намазнена тава.
Подредете филето, което поръсете с копъра, а върху него сложете и чушките.
Залейте продуктите с останалите разбити яйца с праза и покрийте съда с лист алуминиево фолио.
Изпечете ястието в предварително сгорещена до 200-220 градуса фурна до готовност.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bodymaster.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 30
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64 854835
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
Коментари към Рибена запеканка с праз, яйца и чушки