Рибена запеканка с праз, яйца и чушки

Необходими продукти:
- 1 килограм филе от риба по ваш избор
- 200 грама праз лук
- 2-3 яйца
- 200 грама сладки чушки
- копър и лимонов сок на вкус
- олио и сол
- едро смлян червен пипер/люспи
Начин на приготвяне:
Овкусете рибата със сол и черен пипер, напръскайте с лимонов сок.
Чушките, праза и копъра изплакнете под студена течаща вода, след което чушките нарежете на тънки кръгчета, а праза и копъра накълцайте ситно.
Разбийте яйцата, към тях прибавете праза и разпределете половината от сместа в намазнена тава.
Подредете филето, което поръсете с копъра, а върху него сложете и чушките.
Залейте продуктите с останалите разбити яйца с праза и покрийте съда с лист алуминиево фолио.
Изпечете ястието в предварително сгорещена до 200-220 градуса фурна до готовност.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bodymaster.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РИБЕН КОЛАГЕН 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Риба в доматен сос с моркови и лук
- Риботерапия помага на възрастни хора при диабет и високо кръвно
- За да получите повече мастни киселини, яжте риба поне два пъти седмично
- Червена риба с ориз на фурна
- Ципура със зеленчуци и лимон на фурна
- Риба с ориз, домати, бяло вино и чесън
- Рибени гювечета с масло и зеленчуци
Коментари към Рибена запеканка с праз, яйца и чушки