Риба с пикантен булгур и спанак
Необходими продукти:
4 филета бяла риба всяко с тегло от около 200 грама
200 грама булгур
200 грама спанак
2 средни глава лук
3 средни моркова
6 сушени кайсии
700 милилитра пилешки бульон
4 тънки резена лимон
2 чаени лъжици кимион на зърна
1 чаена лъжица люта паста (по-долу са изброени продуктите за направата й)
зехтин
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
За лютата паста:
4 пресни люти червени чушки (чили)
1 сушена люта чушка
1 скилидка чесън
1/4 чаена лъжица несмлян кимион
зехтин
едра морска сол
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете. Морковите също обелете и настържете с помощта на едро ренде, кайсиите нарежете на няколко части всяка.
Нагорещете зехтина и в него изпържете лука до омекване (около 10 минути). След това прибавете настърганите моркови, кимиона и пържете всичко около 2 минути, като разбърквате периодично.
Изсипете булгура, нарязаните сушени кайсии и добавете лютата паста. Налейте бульона, подсолете и нека кипне. Намалете температурата и оставете комбинацията да се приготвя на слаб огън в продължение на 7 минути.
Отстранете твърдите части от листата спанак, измийте го и отцедете течността с помощта на гевгир или подсушете с хартиена кърпа.
Едрите листа накъсайте, а малките оставете цели. Прибавете в тенджерата с останалите продукти и разбъркайте всичко старателно.
Върху сместа подредете филетата бяла риба, овкусете със сол и черен пипер, покрийте с резени лимон.
Затворете съда с капак и нека ястието се приготвя в продължение на 8 минути. След това намалете температурата и оставете за още около 7 минути на котлона.
Рибата не трябва да остане сурова, а да се получи сочна, а булгурът - да омекне.
Ястието извадете в подходящи чинии и напръскайте със зехтин.
Лютата паста се приготвя по следния начин:
Разрежете пресните люти чушки на две по дължина и почистете от семената. Обелете чесъна и смесете всички съставки в блендер. Сложете и малко сол, зехтин, смелете до получаването на гъста каша. Накрая добавете и кимиона, разбъркайте.
Готовата паста се съхранява в стъклен съд в хладилник.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
ЛИЗИ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл 850325
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОСУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ЛИЗИ ХЕЛТ ДУЕТ - ОМЕГА 3 + ВИТАМИНИ + МИНЕРАЛИ дози * 32 531699
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Японски хрян, Уасаби, Васаби
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
Коментари към Риба с пикантен булгур и спанак