Риба с ориз, домати, бяло вино и чесън
Необходими продукти:
- 750 грама риба (по избор)
- 200 грама ориз
- 5 супени лъжици олио
- 2 скилидки чесън
- 500 грама домати
- 50 милилитра бяло вино
- 2 глави лук
- връзка магданоз
- сол, мащерка, черен пипер и майорана на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го половин час с подсолена вода.
Сгорещете олио в тиган и изпържете ситно нарязания лук. След това прибавете накълцаните чесън, магданоз и част от доматите (200 грама, може да замените с доматено пюре на вкус).
Изсипете и ориза при зеленчуците, налейте чаша вода и затворете съда с капак. Ако е необходимо, периодично доливайте вода, за да може продуктите да се задушават, а не да се пържат.
Когато оризът е почти готов, отцедете го от течността, върнете обратно в тигана, добавете останалите домати, налейте виното, овкусете с подправките и върху ориза сложете почистената и нарязана сурова риба.
Затворете с капак и оставете ястието да се задушава до готовност (още 20 минути).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1001eda.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 180
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
НУТРАВИТА РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА таблетки * 120
НовХАЯ ЛАБС РИБЕНО МАСЛО ОТ ТРЕСКА таблетки 1000 мг * 100
ПРОМОФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- 10-дневна рибена диета
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- 7-дневна диета с риба
Коментари към Риба с ориз, домати, бяло вино и чесън