Риба с ориз, домати, бяло вино и чесън
Необходими продукти:
- 750 грама риба (по избор)
- 200 грама ориз
- 5 супени лъжици олио
- 2 скилидки чесън
- 500 грама домати
- 50 милилитра бяло вино
- 2 глави лук
- връзка магданоз
- сол, мащерка, черен пипер и майорана на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го половин час с подсолена вода.
Сгорещете олио в тиган и изпържете ситно нарязания лук. След това прибавете накълцаните чесън, магданоз и част от доматите (200 грама, може да замените с доматено пюре на вкус).
Изсипете и ориза при зеленчуците, налейте чаша вода и затворете съда с капак. Ако е необходимо, периодично доливайте вода, за да може продуктите да се задушават, а не да се пържат.
Когато оризът е почти готов, отцедете го от течността, върнете обратно в тигана, добавете останалите домати, налейте виното, овкусете с подправките и върху ориза сложете почистената и нарязана сурова риба.
Затворете с капак и оставете ястието да се задушава до готовност (още 20 минути).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1001eda.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 30
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64 854835
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Cymothoa Exigua: морският паразит хермафродит, който живее на езика на рибата
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
Коментари към Риба с ориз, домати, бяло вино и чесън