Риба в доматен сос
Необходими продукти:
4 парчета хек (около 500 - 600 г)
олио за пържене
сол
За белия сос:
20 г масло
20 г брашно
2 ч. ч. вода
За доматения сос:
3 големи моркова (около 250 г)
1 средна глава лук
1 средна ябълка (около 100 г)
500 г доматен сок
подправки (босилек, чесън, магданоз, копър, розмарин, индийско орехче, карамфил, черен пипер)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смелете морковите колкото може по-ситно с помощта на блендер, рибата измийте, подсушете и посолете.
Направете белия сос: смесете в тенджерка брашното и маслото, бъркайте, докато кипне, добавете вряща вода и оставете да се вари на слаб огън около 20 минути. Бъркайте през цялото време, за да не загори.
Изпържете рибата от двете страни за по 5 минути, желателно е да я оваляте в брашно, преди това. Извадете в чиния и напръскайте с лимонов сок.
Запържете нарязания лук и смлените моркови в олио, залейте ги с доматения сок, добавете настърганата ябълка и подправките. Към получения доматен сос прибавете белия и прецедете сместа, за да не останат бучки. Сложете рибата в нея, затворете съда с капак и задушете в продължение на около 20 минути на среден огън.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР РИБЕНО МАСЛО меки капсули 1000 мг * 60
КОЛАГЕН ШОТ саше * 15 ТИЕНС
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 180
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
НУТРАВИТА РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА таблетки * 120
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- 10-дневна рибена диета
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- Опушване на риба и месни продукти. Технологията
Коментари към Риба в доматен сос