Рецептите на Джейми Оливър: Сини сливи с бадем, запечени в бекон

Необходими продукти:
- 24 сушени сини сливи без костилка
- 24 цели бадема, бланширани
- морска сол
- студено пресован зехтин
- 12 резена пушен бекон
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене.
- Използвайте остър нож, за да изрежете малко калпаче от върха на сливите.
- Поръсете бадемите със зехтин и морска сол и поставете по един във всяка една от тях.
- Разполовете надлъжно бекона, увийте сините сливи и застопорете с клечка за зъби.
- Печете хапките в продължение на 15-20 минути.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: jamieoliver.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СИНИ СЛИВИ 190 г
ФРУТИЛАКС СИРОП ОТ СМОКИНЯ И СЛИВА 150 мл ЕКОФАРМ
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО С НЕРОЛИ 100 мл
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Защо е полезно да ядем сини сливи
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Руладини с бекон на фурна
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Рецептите на Джейми Оливър: Сини сливи с бадем, запечени в бекон