Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон
Необходими продукти:
- 350 грама брашно
- 10 грама суха бързодействаща мая
- 1 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица захар
- 1 супена лъжица олио за тестото и още за пържене
- 200 милилитра вода
- 150 грама кашкавал
- 180 грама бекон (тънки ивици)
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топлата вода. След 5 минути добавете солта, захарта, олиото и изсипете пресятото брашно.
Замесете тесто, което оставете да втаса за 2-3 часа и тогава го накъсайте на малки парчета (около 20 грама всяко). Покрийте ги със стреч фолио, за да не изсъхват.
Нарежете кашкавала на малки дълги парчета.
Разточете всяко топче тесто, оформяйки неголям кръг. В средата сложете парче кашкавал.
"Облечете" го с тестото.
След това увийте през средата с тънка ивица бекон и я закрепете с клечка за зъби.
По този начин направете "мравките".
Изпържете ги в олио, докато станат златисти. Изваждайте готовите върху хартия, за да се отцеди ненужното олио, което са поели по време на пърженето.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Руладини с бекон на фурна
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Задушени свински хапки с лимон и вино
Коментари към Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон