Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон

Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон

от 24 яну 2019г., обновено на 25 яну 2019г.
Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 350 грама брашно
  • 10 грама суха бързодействаща мая
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 супена лъжица олио за тестото и още за пържене
  • 200 милилитра вода
  • 150 грама кашкавал
  • 180 грама бекон (тънки ивици)


Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топлата вода. След 5 минути добавете солта, захарта, олиото и изсипете пресятото брашно.

Замесете тесто, което оставете да втаса за 2-3 часа и тогава го накъсайте на малки парчета (около 20 грама всяко). Покрийте ги със стреч фолио, за да не изсъхват.

тесто

Нарежете кашкавала на малки дълги парчета.

кашкавал

Разточете всяко топче тесто, оформяйки неголям кръг. В средата сложете парче кашкавал.

тесто

"Облечете" го с тестото.

тесто

След това увийте през средата с тънка ивица бекон и я закрепете с клечка за зъби.

бекон

По този начин направете "мравките".

бекон

Изпържете ги в олио, докато станат златисти. Изваждайте готовите върху хартия, за да се отцеди ненужното олио, което са поели по време на пърженето.

тесто


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:
  • Пилешки хапки със сирене крема в бекон Пилешки хапки със сирене крема в бекон
  • Екзотични хапки от ананас в бекон Екзотични хапки от ананас в бекон
  • Рецептите на Джейми Оливър: Сини сливи с бадем, запечени в бекон Рецептите на Джейми Оливър: Сини сливи с бадем, запечени в бекон
  • Парти хапки от сушени сини сливи в бекон Парти хапки от сушени сини сливи в бекон
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон
    www.framar.bg 
    на 19 May 2025 в 14:09
    Коментирайте "Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Руладини с бекон на фурна
  • Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
  • Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
  • Пълнени пилешки гърди в бекон
  • 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
  • Пълнени гъби с бекон и кашкавал
  • Пилешки хапки в чеснова панировка
  • Пилешки хапки Терияки
  • Парти хапки капрезе
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2062 дни, 22 часа и 22 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2176 дни, 2 часа и 33 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 3 дни, 2 часа и 13 мин.

Какво представлява прозяването

преди 7 дни, 17 часа и 13 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 7 дни, 17 часа и 25 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 7 дни, 17 часа и 32 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БИОГАЙА капки туба 5 мл

ЛЮМДЖЕВ КУИКПЕН 200 IU / мл 3 мл * 10

ОСТРОВИТ ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки 400 мкг * 90

БИОГАЙА ПРОТЕКТИС капсули * 30

ОСТРОВИТ ФЛЕКС РЕГЕН 400 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФЛУАНКСОЛ таблетки 0.5 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 13:05:27

ЛОТОСОНИК таблетки * 20 ДАНСОН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 13:04:30

РАБИОКСИН таблетки 20 мг * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 13:04:16

СЕРЕНАМЕНТЕ капки 40 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 13:00:41

СУКРАЛФАТ сироп

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 12:59:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival