Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон

Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон

Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 350 грама брашно
  • 10 грама суха бързодействаща мая
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 супена лъжица олио за тестото и още за пържене
  • 200 милилитра вода
  • 150 грама кашкавал
  • 180 грама бекон (тънки ивици)


Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топлата вода. След 5 минути добавете солта, захарта, олиото и изсипете пресятото брашно.

Замесете тесто, което оставете да втаса за 2-3 часа и тогава го накъсайте на малки парчета (около 20 грама всяко). Покрийте ги със стреч фолио, за да не изсъхват.

тесто

Нарежете кашкавала на малки дълги парчета.

кашкавал

Разточете всяко топче тесто, оформяйки неголям кръг. В средата сложете парче кашкавал.

тесто

"Облечете" го с тестото.

тесто

След това увийте през средата с тънка ивица бекон и я закрепете с клечка за зъби.

бекон

По този начин направете "мравките".

бекон

Изпържете ги в олио, докато станат златисти. Изваждайте готовите върху хартия, за да се отцеди ненужното олио, което са поели по време на пърженето.

тесто


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимки