Ребърца в суха марината с кафе

Необходими продукти:
2,300 килограма говежди ребърца
1/3 чаена чаша кафе на зърна
1/4 бял чаена чаша бял пипер на зърна
4 супени лъжици морска сол
4 супени лъжици пушена морска сол
2 супени лъжици пушен червен пипер
зехтин и дижонска горчица на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 260 градуса. Смелете кафето, но не фино. Счукайте или смелете заедно зърната бял пипер и морската сол. Смесете ги с пушения червен пипер и кафето.
Сложете ребрата в тава и ги намажете обилно със зехтин. Натрийте със сухата смес, която трябва да покрие ребрата плътно.
Поставете тавата в загрятата фурна за около 10 минути, след това намалете градусите до 150 и извадете ребрата. Увийте ги във фолио. Поставете върху решетка, а нея сложете в тавата, като направите разрези по фолиото в долната част на получения "пакет". Нека ястието се пече на ниската температура в продължение на 3,5-4 часа. После намалете градусите до 100 и оставете да се пекат от 5 до 7 часа.
Накрая ще се убедите, че чакането си е заслужавало. Готовите ребра ще имат наситен вкус и нежна текстура.
Може да ги поднесете с дижонска горчица.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПОД НЕБЕТО НА ТОСКАНА - ФРАНСИС МЕЙС - ХЕРМЕС
Е ЛЕК РЕСПЕКТ МУС ЗА ТЯЛО 200 мл
ЛИНГЖИ ЧЕРНО КАФЕ 400 г DXN
Безплатна доставка за България!ЛИНГЖИ ЧЕРНО КАФЕ сашета * 20 DXN
ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА BLACK LIGHT ЗА ЖЕНИ 100 мл
ИВЪНСУИС РЕГЕНЕРИРАЩ КОМПЛЕКС ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Черното кафе е свързано с по-нисък риск от смърт
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Заместете сутрешното кафе с тoплa вoдa c мeд
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- ПИЙТЕ ПОНЕ ПО 1 ЧАША КАФЕ ВСЕКИ ДЕН
- Отдалечете комарите с утайка от кафе
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Здравословните ползи от кафето
- Еспресо тоник
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
Коментари към Ребърца в суха марината с кафе