Ребърца в суха марината с кафе

Необходими продукти:
2,300 килограма говежди ребърца
1/3 чаена чаша кафе на зърна
1/4 бял чаена чаша бял пипер на зърна
4 супени лъжици морска сол
4 супени лъжици пушена морска сол
2 супени лъжици пушен червен пипер
зехтин и дижонска горчица на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 260 градуса. Смелете кафето, но не фино. Счукайте или смелете заедно зърната бял пипер и морската сол. Смесете ги с пушения червен пипер и кафето.
Сложете ребрата в тава и ги намажете обилно със зехтин. Натрийте със сухата смес, която трябва да покрие ребрата плътно.
Поставете тавата в загрятата фурна за около 10 минути, след това намалете градусите до 150 и извадете ребрата. Увийте ги във фолио. Поставете върху решетка, а нея сложете в тавата, като направите разрези по фолиото в долната част на получения "пакет". Нека ястието се пече на ниската температура в продължение на 3,5-4 часа. После намалете градусите до 100 и оставете да се пекат от 5 до 7 часа.
Накрая ще се убедите, че чакането си е заслужавало. Готовите ребра ще имат наситен вкус и нежна текстура.
Може да ги поднесете с дижонска горчица.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИВЪНСУИС РЕГЕНЕРИРАЩ КОМПЛЕКС ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО 50 мл
БИОХЕРБА САПУН С КАФЕ И МЕНТА 120 г
FUN WINE КАБЕРНЕ КАФЕ ЕСПРЕСО 6% 250 мл
АРОМАНДИСЕ КАФЕ ОТ ПЕЧЕНА СПЕЛТА 100 г
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА КАФЕ snk80-89
БИО КАФЕ ОТ КОРЕН НА ЦИКОРИЯ 200 г DARY NATURY
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Крем с кафе
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Мариновано овче сирене с босилек
- Ограничаване приема на кофеин
- Мариновани пилешки хапки
- Мариновани домати с чесън и лук
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Кафеено дърво, Зелено кафе
- Кафето понижава риска от развитие на подагра
Коментари към Ребърца в суха марината с кафе