Разядка от люти чушки с лук и пресен босилек
Необходими продукти:
- 3 глави стар лук
- 3 люти червени чушки
- пресен босилек на вкус
- 3 супени лъжици олио
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обеления и измит кромид нарежете на ситни кубчета, които изпържете до прозрачност в олиото.
Лютите чушки превърнете в тънки кръгчета, като може да ги почистите от семената или да оставите с тях. Добавете при лука и пържете още 2 минути.
След това затворете съда с капак и нека зеленчуците се задушават до омекване на чушките. Тогава подсолете и сложете босилек на вкус (например, една голяма шепа).
Продължете да пържите на силен огън, не затваряйте съда и внимавате сместа да не прегори.
Когато лукът и чушките се зачервят, разпределете разядката в предварително стерилизирани бурканчета и ги затворете веднага.
Щом се охладят, може да приберете в хладилник или просто на прохладно място.
Разядката поднесете като допълнение към основно ястие или намажете филия с нея.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
ОСЕМЧАТКА тинктура 50 мл
НовНАСЛАДА 50 мл
НовФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Японски хрян, Уасаби, Васаби
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Рецепта за сръбски айвар с печени чушки
- Сладка червена чушка
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
Коментари към Разядка от люти чушки с лук и пресен босилек