Рагу със сушени плодове и кисело зеле

Необходими продукти:
250 грама кисело зеле
6 картофа
3 сушени сини сливи
3 сушени кайсии
2 малки зелени ябълки
2 скилидки чесън
1 морков
1 глава лук
1 ч. л. кимион
растително олио
целина
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете моркова, лука и малко целина на тънки ивици и изпържете. Нарежете картофите на едро, прибавете ги към тях. Нека се пържат около 5 минути. Добавете нарязаните ябълки (почистени от семките), след това киселото зеле и нарязаните на сламки сушени сливи и кайсии (само ги измийте, не ги накисвайте).
Подправете със сол и пипер на вкус, сложете счукания чесън и кимион (може да добавите захар, ако желаете) и разбъркайте добре. Налейте гореща вода до средата на тенджерата, затворете с капак и оставете на слаб огън за 30-40 минути, без да разбърквате. Сложете дафинов лист 5 минути преди да свалите от котлона.
Поръсете с нарязан на ситно магданоз и сервирайте!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЪЗ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЧЕРНА БОРОВИНКА ПЛОД 50 г ЗДРАВНИЦА
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ ЯГОДИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДИВА СИНЯ БОРОВИНКА ЛИОФИЛИЗИРАНИ ПЛОДОВЕ НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FREYA
Безплатна доставка за България!СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FRESA
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Бонбони от сушени плодове
- Рагу от тиквички и картофи
- Кантучини със сушени плодове
- Зеленчуково рагу с тиква
- Сладък салам от сушени плодове, ядки и семена
- Пикантно телешко рагу
- Булгур със сушени плодове и орехи
- Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca"
- Рибено рагу с чесън
- Кексчета със сушени плодове без яйца и мляко
Коментари към Рагу със сушени плодове и кисело зеле