Пикантно телешко рагу
Необходими продукти:
500 грама телешко месо
500 мл доматен сок
2 глави лук
1 люта чушка
2 скилидки чесън
1 с. л. пшенично брашно
3 с. л. слънчогледово олио
2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки парченца, лука на полукръгчета, а чушката и чесъна на кръгчета. В загрят тиган налейте 2 с. л. олио, сложете месото и пържете 10 минути. В отделен съд изпържете лука, чесъна и чушката (в малко олио). 3 минути по-късно прибавете брашното, разбъркайте и оставете на котлона още минута. Не трябва да се получават бучки от брашното. Налейте доматения сок, посолете и нека всичко се задушава в продължение на 20 минути.
Изсипете месото в тава, залейте със соса, покрийте с фолио и сложете да се пече във фурна при 180 градуса (около 90 минути).
Сервирайте топло!
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешко Кугн Пао (телешко с ориз по китайски)
- Чили кон карне с царевица
Коментари към Пикантно телешко рагу