Зеленчуково рагу с чесън и кашкавал

Необходими продукти:
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица масло
1 средна глава лук
2 малки тиквички
1 среден морков
2 скилидки чесън
1 литър доматено пюре
500 грама домати
1 чаена чаша гроздов сок (от тъмно грозде)
1/2 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сух босилек
1 чаена лъжица сухо орегано
1/2 чаена лъжица смес от други сухи подправки по ваш избор
сол и черен пипер на вкус
чаша настърган кашкавал
гъби по желание
Начин на приготвяне:
Обелете лука, тиквичките, моркова и чесъна. Лука нарежете на кубчета, тиквичките на полукръгчета, моркова настържете на едро ренде, а чесъна намачкайте.
Загрейте в подходящ съд маслото и зехтина на средна температура, добавете всички зеленчуци, освен чесъна и моркова и ги изпържете до омекване и докато придобият лек златист цвят. След това сложете чесъна и моркова, задушете за 1 - 2 минути. Изсипете доматеното пюре и нарязаните на кубчета домати, налейте сока от грозде, сложете сол, пипер и сухите подправки. Накрая изсипете и захарта. Разбъркайте, затворете съда с капак, намалете котлона и оставете ястието да се задушава около 35 - 40 минути. След това добавете половината от настъргания кашкавал, разбъркайте и ако желаете, сложете още подправки. Останалия кашкавал използвайте за гарнитура или за украса. Ако искате в рагуто да има и гъби, добавете ги към зеленчуците в началото, когато ги пържите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
ПОЛИФЕНОЛ ЗОН 22 капсули * 60 DOCTOR NATURE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
- Черният чесън и необикновената му история
- Чесън
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
Коментари към Зеленчуково рагу с чесън и кашкавал