Рибено рагу с чесън
Необходими продукти:
900 грама прясно филе от бяла риба
3 домата
1 сладка чушка
3 стръка розмарин
1 стрък праз
3 скилидки чесън
малка връзка киселец
олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете филето. Разрежете чушката на две, почистете от семената и нарежете на широки ивици. Измийте доматите и нарежете на малки парчета.
От праза използвайте само бялата част, тя се нарязва на кръгчета.
Счукайте чесъна, розмарина накъсайте на листенца, а киселеца накълцайте ситно.
Сгорещете олио в подходящ съд, изсипете в него киселеца и чесъна, пържете в продължение на 2 минути. След това добавете филето (на парчета), разбъркайте и 3 минути по-късно подправете с розмарин, сол и черен пипер. Затворете съда с капак и свалете от котлона.
Сгорещете олио в друг съд и в него запържете нарязаните чушка и праз. След 3 минути прибавете доматите, подсолете, разбъркайте и нека се приготвят още 5 минути. Прибавете рибата към зеленчуците, разбъркайте внимателно и оставете ястието на слаб огън за 3 минути.
Рагуто е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ЛИЗИ ХЕЛТ ДУЕТ - ОМЕГА 3 + ВИТАМИНИ + МИНЕРАЛИ дози * 32 531699
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОСУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домат
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Рибено рагу с чесън