Постно рагу от картофи и зеле
Необходими продукти:
600 г зеле
5 картофа
1 глава лук
1/2 връзка кориандър
1 скилидка чесън
2 с. л. доматено пюре или кетчуп
дафинов лист
олио
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Накълцайте зелето на ситно, сложете го в тенджера и го залейте с 2 чаши вода. Сложете и 2 с. л. мазнина. Задушете за около 15 минути на слаб огън. Картофите обелете и нарежете на едро. Лука нарежете на полукръгчета. Изпържете лука и картофите в олио за около 15 минути. Сложете сол на вкус и добавете доматеното пюре. Оставете на котлона за още 3 - 4 минути. Смесете готовото зеле с лука и картофите, задушете всичко заедно за 5 минути. Подправете със сол и пипер на вкус, сложете нарязания чесън, дафиновия лист и 3 с. л. олио. Може да добавите зелен грах или други зеленчуци, които обичате. Задушете за 10 - 15 минути, разпределете в чинии и поръсете с нарязания кориандър.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Супа от коприва с картофи
- Картоф
Коментари към Постно рагу от картофи и зеле