Постно рагу от картофи и зеле

Необходими продукти:
600 г зеле
5 картофа
1 глава лук
1/2 връзка кориандър
1 скилидка чесън
2 с. л. доматено пюре или кетчуп
дафинов лист
олио
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Накълцайте зелето на ситно, сложете го в тенджера и го залейте с 2 чаши вода. Сложете и 2 с. л. мазнина. Задушете за около 15 минути на слаб огън. Картофите обелете и нарежете на едро. Лука нарежете на полукръгчета. Изпържете лука и картофите в олио за около 15 минути. Сложете сол на вкус и добавете доматеното пюре. Оставете на котлона за още 3 - 4 минути. Смесете готовото зеле с лука и картофите, задушете всичко заедно за 5 минути. Подправете със сол и пипер на вкус, сложете нарязания чесън, дафиновия лист и 3 с. л. олио. Може да добавите зелен грах или други зеленчуци, които обичате. Задушете за 10 - 15 минути, разпределете в чинии и поръсете с нарязания кориандър.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Задушено зеле с картофи
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картоф
- Печено зеле с млечен сос и кашкавал
- Веган картофи с кашу сос
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Сварени пресни картофи с чесън, риган и масло
Коментари към Постно рагу от картофи и зеле