Зеленчуково рагу с гъби
Необходими продукти:
500 грама гъби по ваш избор
2-3 домата
1 голяма тиквичка
4 сладки чушки
1 морков
2-3 глави лук
1 чаена лъжица провансалски подправки
сол на вкус
смес от различни видове пипер на вкус
щипка захар
олио
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте гъбите, сварете ги в подсолена вода (ако използвате печурки, 3-4 минути са достатъчни), след това охладете и нарежете на парчета или на сламки.
Чушките, моркова, доматите, лука и тиквичката измийте, подсушете и също нарежете (моркова и доматите може да настържете).
Изпържете в нагорещено олио лука с морковите до омекване (около 5-6 минути на среден огън). След това увеличете котлона до силен, прибавете чушките, а 3-4 минути по-късно и гъбите. После е наред тиквичката и след още 3-4 минути - доматите.
Подправете ястието с провансалските билки, сол и смес от различни видове пипер на вкус, сложете щипка захар и оставете всичко да се задушава под капак в продължение на 12-15 минути. Добре е котлонът да не бъде силен, за да може рагуто да къкри, а не да се вари енергично. През това време разбъркайте няколко пъти.
Когато изключите котлона, покрийте съда с кърпа и оставете да престои така около 10 минути.
Вече може да поднесете зеленчуковата вкуснотия.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
Коментари към Зеленчуково рагу с гъби