Зеленчуково рагу на фурна в доматен сос с чесън

Необходими продукти:
2 картофа
1 - 2 моркова
1 - 2 глави лук
2 скилидки чесън
1 чаена лъжица захар
1 връзка магданоз
2 стръка целина
1 чушка
150 грама гъби
2 супени лъжици доматено пюре
500 милилитра вода
сол и подправки на вкус
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и нарежете лука на ситно, изпържете го в зехтина. Измийте гъбите, нарежете и тях и ги прибавете към лука. Овкусете със сол, подправки по избор и нека всичко се пържи в продължение на 6 - 8 минути.
Обелете картофите, нарежете ги на едри парчета или на кубчета. Сложете ред от тях на дъното на подходящ съд (може да използвате гювеч или гювечета). Върху картофите разпределете слой моркови, нарязани на кръгчета, следва гъбената смес, нарязаните чушки и целината.
В отделен съд направете сос от водата, доматеното пюре и брашното. Прибавете към него намачкания чесън, захарта и с получената смес залейте зеленчуците.
Поставете рагуто във фурната и нека се приготвя при 180 градуса в продължение на около час. Накрая поръсете с накълцан на ситно магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
СУОНСЪН ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ЖИВОТ таблетки * 300
ПРОМОМАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата
- Кръстоцветните зеленчуци са изключителни източници на противоракови молекули и трябва да се консумират редовно
- Един на всеки петима британци яде препоръчителната дажба плодове и зеленчуци
- Зеленчукови шишчета
- Бобена разядка със зеленчуци, чесън и лук
Коментари към Зеленчуково рагу на фурна в доматен сос с чесън