Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Зеленчуково рагу с гъби и чесън

Зеленчуково рагу с гъби и чесън

Зеленчуково рагу с гъби и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама печурки
  • 100 грама моркови
  • 150 грама лук
  • 200 грама зеле
  • 200 грама тиквички
  • 3 скилидки чесън
  • магданоз или други зелени подправки
  • 1 дафинов лист
  • 1 чаена лъжица сол
  • 5 супени лъжици олио
  • 2 супени лъжици марината

 

Начин на приготвяне:

Измийте, почистете и нарежете всички зеленчуци (тиквичката може да обелите, ако желаете).

зеленчуци

Запържете накълцания лук в олио (на силен огън за около 5 минути).

лук

лук

Добавете гъбите, разбъркайте и пържете 3-4 минути.

гъби

гъби

Следват морковите. Отново разбъркайте и оставете сместа за още 3 минути на силен огън.

морков

морков

Ред е на накълцаното зеле. Смесете го с останалите продукти в тенджерата, намалете температурата на котлона и пържете на среден огън в продължение на 3-4 минути.

зеле

зеле

Изсипете тиквичките, нарязани на средно големи кубчета.

тиквички

Разбъркайте.

тиквички

Подсолете, сложете дафиновия лист.

рагу

Налейте 2 супени лъжици марината (може да използвате такава от кисели краставички или кисели домати).

рагу

Разбъркайте всичко и затворете съда с капак. Намалете котлона до минимум и нека рагуто се готви още 20 минути.

рагу

Междувременно накълцайте зелените подправки.

магданоз

Добавете ги в края на термичната обработка в тенджерата заедно с намачканите чеснови скилидки.

чесън

Разбъркайте, затворете с капака и изключете котлона.

рагу

Готовото рагу е вкусно и горещо, и студено.

рагу

Съхранявайте в хладилник около 3-4 дни.

рагу

Може да поднесете като гарнитура или като основно ястие.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти