Зеленчуково рагу с гъби и чесън
Необходими продукти:
- 400 грама печурки
- 100 грама моркови
- 150 грама лук
- 200 грама зеле
- 200 грама тиквички
- 3 скилидки чесън
- магданоз или други зелени подправки
- 1 дафинов лист
- 1 чаена лъжица сол
- 5 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици марината
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете и нарежете всички зеленчуци (тиквичката може да обелите, ако желаете).

Запържете накълцания лук в олио (на силен огън за около 5 минути).


Добавете гъбите, разбъркайте и пържете 3-4 минути.


Следват морковите. Отново разбъркайте и оставете сместа за още 3 минути на силен огън.


Ред е на накълцаното зеле. Смесете го с останалите продукти в тенджерата, намалете температурата на котлона и пържете на среден огън в продължение на 3-4 минути.


Изсипете тиквичките, нарязани на средно големи кубчета.

Разбъркайте.

Подсолете, сложете дафиновия лист.

Налейте 2 супени лъжици марината (може да използвате такава от кисели краставички или кисели домати).

Разбъркайте всичко и затворете съда с капак. Намалете котлона до минимум и нека рагуто се готви още 20 минути.

Междувременно накълцайте зелените подправки.

Добавете ги в края на термичната обработка в тенджерата заедно с намачканите чеснови скилидки.

Разбъркайте, затворете с капака и изключете котлона.

Готовото рагу е вкусно и горещо, и студено.

Съхранявайте в хладилник около 3-4 дни.

Може да поднесете като гарнитура или като основно ястие.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Зеленчуково рагу на фурна в доматен сос с чесън
- Рагу от тиквички и картофи
- Зеленчуково рагу с тиква
- Пикантно телешко рагу
- Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca"
- Рибено рагу с чесън
- Рагу от тиквички и картофи с кашкавал
- Зеленчуково рагу с гъби
- Капоната (италианско зеленчуково рагу от патладжани с каперси и маслини)
- Рагу от тиквички с гъби, домати и маслини
Коментари към Зеленчуково рагу с гъби и чесън