Рагу от тиквички и картофи

Необходими продукти:
4 - 5 средни картофа
3 средни тиквички
1 голяма глава лук
1 - 2 моркова
2 супени лъжици растително олио
200 милилитра вода или зеленчуков бульон
2 дафинови листа
магданоз на вкус
сол на вкус
смлян червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете тиквичките и картофите, нарежете ги на кубчета.
Лука обелете и нарежете на колкото може по-тънки кръгчета, настържете морковите и ги запържете заедно в нагорещената мазнина.
Когато лукът придобие златист цвят, прибавете тиквичките и картофите, налейте водата или бульона. Сложете дафиновите листа и сол на вкус.
Оставете зеленчуковата смес да се задушава на бавен огън до готовност на продуктите.
Поднесете рагуто, поръсено с нарязан пресен магданоз и червен пипер.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Намалете високата температура със суров картоф
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Сладък картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
Коментари към Рагу от тиквички и картофи