Рагу от тиквички и картофи с кашкавал
Необходими продукти:
1 тиквичка
2 моркова
1 голяма глава лук
1 сладка червена чушка
2 картофа
100 грама кашкавал
80 грама масло
2 пера зелен лук
3 стръка копър
1 чаена лъжица къри на прах
1 чаена лъжица смлян червен пипер
1/4 чаена лъжица смлян черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете на кубчета картофите, тиквичката и морковите. Чушката и лука нарежете по същия начин, а кашкавала настържете.
Разтопете маслото в тиган, сгорещете и в него запържете лука за 2-3 минути. След това прибавете морковите.
3 минути по-късно сложете и картофите.
Нека се пържат около 4 минути като през това време разбърквате.
Ред е да добавите кубчетата чушка и тиквичка, затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя 10-13 минути.
Сложете ароматните подправки и разбъркайте.
Следват ситно нарязаните лук и копър.
Накрая подсолете и свалете съда от котлона.
Зеленчуковото рагу и готово. Сложете в чиния, поръсете с настърган кашкавал, докато е още горещо и поднесете с пресен бял хляб.
Добър апетит!
Снимки: kulray.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
СЛАЙСЕР ЗА КАРТОФЕНИ ПРЪЧИЦИ ALPINA
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
Коментари към Рагу от тиквички и картофи с кашкавал