Сушени плодове в шоколад с орехи, бадеми и ликьор
Необходими продукти:
- 25 сушени сини сливи
- 25 сушени кайсии
- 50 бадема или ядките от 15 ореха
- 250 - 300 грама черен шоколад
- 50 милилитра ром, коняк или ликьор
Начин на приготвяне:
Измийте сушените плодове с топла вода, отцедете с помощта на гевгир, след това направете тесни разрези по тях и почистете внимателно от костилките. Залейте с ром, коняк или ликьор и оставете за няколко часа, за да омекнат, като разбърквате периодично.
Залейте бадемите с вода за 1 - 2 минути и обелете ципите им. Изпечете ги в сух тиган на слаб огън до образуването на кремав цвят. Оставете да се охладят.
Ореховите ядки разделете на четвъртинки. След това с всяка ядка (и бадемовите, и ореховите) напълнете по един сушен плод. Обвийте добре ядките с плодовете, за да не остава излишен въздух във вътрешността. Разтопете шоколада на водна баня, изключете котлона, но не сваляйте съда от него. Потопете в шоколада всеки плодов "бонбон" с ядка и изваждайте върху решетка, за да се отцеди излишната глазура. Може да използвате вилица или дървено шишче. Приберете десерта в хладилника, докато шоколадът се втвърди.
Съхранявайте в съд със затворен капак и в хладилник.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Против запек яжте накиснати във вода сушени плодове
- Сушене на плодове и зеленчуци – технология, полза и вреда
- Здравословни ползи от консумацията на сушени ябълки
- Сушените плодове могат да бъдат и вредни
- Смути от сушени плодове с бадемово мляко и овесени ядки
- Кекс от сушени плодове и ядки
- Сладкиш със сушени плодове, орехи и сметанова заливка
- Хапвайте на гладно паста от сушени плодове и ядки за подсилване на сърцето и облекчаване на стомаха
- Сладък салам от сушени плодове, ядки и семена
- Енергийни бонбони от сушени плодове и бадеми
Коментари към Сушени плодове в шоколад с орехи, бадеми и ликьор