Пюре от леща с шунка и зеленчуци

Необходими продукти:
леща
шунка
2 глави лук
2 стръка праз
2 моркова
масло
сол
Количествата на лещата и шунката определете според личните си вкусови предпочитания и желания брой порции.
Начин на приготвяне:
Сварете лещата до готовност. Прецедете бульона и в него сложете суровата шунка, обелените и нарязани глави лук, морковите и праза. Нека всичко заври на котлона, след което преместете съда във фурната за два часа на ниска температура.
Прокарайте лещата през сито, прибавете маслото и разредете с бульон, подсолете на вкус.
Смесете с готовите зеленчуци и ястието е готово.
Украсете по избор и поднесете в подходящи чинии или купи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Зимна супа от червена леща и бекон
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Морковена крем супа с френска леща
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Леща яхния по марокански с нахут и агнешко
- Бобови култури
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Запеканка от просо и леща със зеленчуци
Коментари към Пюре от леща с шунка и зеленчуци