Пюре от леща с шунка и зеленчуци

Необходими продукти:
леща
шунка
2 глави лук
2 стръка праз
2 моркова
масло
сол
Количествата на лещата и шунката определете според личните си вкусови предпочитания и желания брой порции.
Начин на приготвяне:
Сварете лещата до готовност. Прецедете бульона и в него сложете суровата шунка, обелените и нарязани глави лук, морковите и праза. Нека всичко заври на котлона, след което преместете съда във фурната за два часа на ниска температура.
Прокарайте лещата през сито, прибавете маслото и разредете с бульон, подсолете на вкус.
Смесете с готовите зеленчуци и ястието е готово.
Украсете по избор и поднесете в подходящи чинии или купи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Леща
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Къри с червена леща, нахут и спанак
- Червена леща с булгур
- Яхния с коприва и леща
Коментари към Пюре от леща с шунка и зеленчуци