Хапки от леща с чесън

Необходими продукти:
1 чаена чаша червена леща
1,5 чаена чаша гореща вода
1 кубче зеленчуков бульон
1/4 чаена чаша нарязан пресен магданоз
3 скилидки чесън
1 голяма глава лук, нарязан на ситно
1 супена лъжица кимион
1 чаена лъжица смлян червен пипер
царевично брашно
масло за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете лещата до готовност в бульона, разтворен във водата (течността трябва да покрива напълно зрънцата), след което нека се охлади. Когато това стане, към нея прибавете нарязаните магданоз, чесън, лук и подправките. Ако сместа се получи прекалено водниста, добавете малко царевично брашно.
От готовата "кайма" оформете хапки, които изпържете в нагорещено малко или изпечете във фурната.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
НАУ ФУДС ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС дражета * 100
ХЕРЦФИТ капсули * 180 SANCT BERNHARD
АФРОДИТА ШАМПОАН FAMYLY С ЧЕСЪН 750 мл
АУДИО КАЛМ капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Супа от леща със спанак
- Как да сварим правилно лещата
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
- Чесън
Коментари към Хапки от леща с чесън