Хапки от леща с чесън
Необходими продукти:
1 чаена чаша червена леща
1,5 чаена чаша гореща вода
1 кубче зеленчуков бульон
1/4 чаена чаша нарязан пресен магданоз
3 скилидки чесън
1 голяма глава лук, нарязан на ситно
1 супена лъжица кимион
1 чаена лъжица смлян червен пипер
царевично брашно
масло за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете лещата до готовност в бульона, разтворен във водата (течността трябва да покрива напълно зрънцата), след което нека се охлади. Когато това стане, към нея прибавете нарязаните магданоз, чесън, лук и подправките. Ако сместа се получи прекалено водниста, добавете малко царевично брашно.
От готовата "кайма" оформете хапки, които изпържете в нагорещено малко или изпечете във фурната.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
СУОНСЪН ФУЛ СПЕКТРУМ БИЛКИ ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО капсули * 30 SW1675
ЧЕРЕН ЧЕСЪН капсули * 60 ЗДРАВНИЦА
ЕКВИЛИБРА ЧЕСЪН + ГЛОГ капсули * 32
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Масло от чесън - ползи и употреба
Коментари към Хапки от леща с чесън