Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пърленка с пиле със сос Алфредо

Пърленка с пиле със сос Алфредо

Пърленка с пиле със сос Алфредо - изображение

За тестото:

  • 1 чаена чаша вода
  • 1/2 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
  • 2 1/2 чаена чаша брашно + 3 супени лъжици
  • 1 супена лъжица кристална захар
  • 1 чаена лъжица морска сол
  • 1 супена лъжица чесън на прах
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 1 чаена лъжица суха мая
  • 2 супени лъжици зехтин екстра вържин

за плънката:

  • 2 1/2 чаена чаша сготвено пилешко месо
  • 2 1/2 чаена чаша настъргана моцарела
  • 1 супена лъжица чесън на прах
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 2 чаени чаши сос Алфредо
  • 1 разбито яйце
  • 3 супени лъжици свеж магданоз

Начин на приготвяне:

В купа смесете млякото и водата и ги загрейте в микровълнова фурна за 45 секунди.

В голяма купа смесете брашното, захарта, солта, чесъна на прах, пармезана и маята. Добавете загретите вода и мляко и омесете. Прехвърлете върху кухненския плот и омесете тесто. Намажете купа със зехтин и сложете тестото вътре, покрийте с фолио и оставете да втаса за 1 час.

В купа смесете накъсаното пилешко месо и 2 чаени чаши от моцарелата, пармезана, чесъна на прах, пипер и Алфредо соса.

Прехвърлете втасалото тесто върху набрашнен плот. Разточете тестото с дебелина около 1/ 2 сантиметър.

Прехвърлете тестото в правоъгълна тавичка и оформете борд в края като навиете леко краищата. Вземете и издърпайте малка част от тестото и направете възелче, така оформете целия борд.

пърленка

Изсипете пилешката смес в центъра на тестото и разпределете до ръбовете. Намажете борда с разбито яйце, поръсете с останалата моцарела.

Печете 30 минути на 200 градуса.

Поръсете с магданоз и сервирайте пърленката гореща.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти