Пърленки с лук, бекон и кашкавал
Необходими продукти
За тестото:
- 330-380 грама брашно
- 8 грама суха мая
- 200 милилитра топла вода
- 1/2 чаена лъжица захар
- 5 грама сол
- 1 супена лъжица растителна мазнина
За плънката:
- 200 грама крем фреш или заквасена сметана
- 1 яйце
- 2 супени лъжици олио
- 75 грама настърган кашкавал
- 100 грама бекон или пушена шунка
- глава стар лук
- зелен лук на вкус
- черен пипер, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Разтворете в топлата вода и прибавете захарта. Оставете за 15 минути.
Междувременно пресейте брашното, към него прибавете вече шупналата мая, солта, олиото и замесете меко тесто. Не използвайте наведнъж всичкото брашно: първо сложете 320 грама, а останалото по-късно, ако е необходимо. Тестото няма да се лепи по ръцете. Оставете го за половин час на стайна температура, за да втаса.
Когато това стане, включете фурната да загрява на 240 градуса и се замете с плънката.
Нарежете лука на тънки малки ивици, кашкавала настържете, бекона превърнете в ивици, зеления лук накълцайте ситно.
Разбийте яйцето, към него прибавете крем фреша/заквасената сметана, кашкавала, бекона/шунката, стария и зеления лук, олиото, сол (имайте предвид, че кашкавалът и шунката са солени), черен пипер, индийско орехче и разбъркайте.
Разделете тестото на четири равни части, разточете ги тънко и сложете в тава (или две), покрита с пергаментова хартия.
Подвийте или сгънете леко краищата на тестото, за да се образуват бордове. След това разпределете плънката върху основите.
Изпечете пърленките в горещата фурна за 10-15 минути.
Бързо се изпичат, затова внимавайте да не прегорите.
От същото тесто бихте могли да си направите и сладък вариант с ябълкова плънка например. Покрийте основата с крем фреш, в който сте добавили захар, върху него разпределете тънки парченца от плода и поръсете с канела.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашни пърленки без глутен
- Чеснови пърленки с билково масло на тиган
- Пиде с кайма и зеленчуци
- Лесни пълнозърнести пърленки на тиган
- Пърленки с шунка и кашкавал
- Пърленки с кашкавал (без мая)
- Бързи кашкавалени пърленки с кисело мляко и овесени ядки
- Бързи пърленки без мая
- Пърленки със зелен лук на тиган
- Пърленки със сирене, магданоз и копър
Коментари към Пърленки с лук, бекон и кашкавал