Пържоли със сушени плодове и орехи
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли
- 1 супена лъжица масло
- 1/4 чаена чаша нарязан на ситно лук
- щипка подправка за пилешко месо
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 1 1/2 чаена чаша сушени червени боровинки
- 1 ябълка, нарязана на ситно
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша вода
- орехи
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрява на 180 градуса.
Сгорещете маслото и запечатайте месото, докато придобие златиста коричка. В тигана добавете лука, подправката за месо, сол и пипер, а накрая излейте пилешкия бульон.
Покрийте с алуминиево фолио и печете за 30 минути.
Смесете боровинките, ябълката, захарта и 1/4 чаена чаша вода, добавете орехите и сместа сложете върху месото.
Печете за още 20-30 минути без фолио, до готовност.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Пилешко филе с мед и лимон
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
- Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
- Свински медальони в бекон на фурна
- Маринована свинска пържола
Коментари към Пържоли със сушени плодове и орехи