Пържоли в бекон с лучен къри сос и вино
Необходими продукти:
- 1 килограм вратни пържоли
- 10 грама черен пипер
- 10 грама кимион на прах
- сол според вкуса
- 10 грама къри на прах
- 2 глави лук, нарязани на полумесеци
- 50 грама краве масло за запръжка
- 200 грама фино нарязан бекон
- клечки за зъби (за закрепване)
- няколко стръка прясна мащерка
- 100 милилитра бяло вино
- 1 супена лъжица царевично брашно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 чаена лъжичка кафява захар
Начин на приготвяне:
Начукайте пържолите и ги подправете със сол, черен пипер и кимион. Обвийте всяка с парченца бекон и закрепете с клечки за зъби. Направете всички по този начин, загрейте масло и ги запечатайте.
Подредете месото в тава и оставете настрана. В същата мазнина запържете лука, добавете кърито, чесъна, захарта и брашното. Разредете с бялото вино и след като се сгъсти пресипете получения сос в тавичката.
Поръсете с мащерка, загрейте фурната на 200 градуса и запечете ястието за 30-35 минути. Охладете, разпределете в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.lowcarbmaven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Маринован лук, печен на барбекю
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос Бъфало
Коментари към Пържоли в бекон с лучен къри сос и вино