Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пържоли в бекон с лучен къри сос и вино

Пържоли в бекон с лучен къри сос и вино

Пържоли в бекон с лучен къри сос и вино - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм вратни пържоли
  • 10 грама черен пипер
  • 10 грама кимион на прах
  • сол според вкуса
  • 10 грама къри на прах
  • 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 50 грама краве масло за запръжка
  • 200 грама фино нарязан бекон
  • клечки за зъби (за закрепване)
  • няколко стръка прясна мащерка
  • 100 милилитра бяло вино
  • 1 супена лъжица царевично брашно
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 чаена лъжичка кафява захар


Начин на приготвяне:


Начукайте пържолите и ги подправете със сол, черен пипер и кимион. Обвийте всяка с парченца бекон и закрепете с клечки за зъби. Направете всички по този начин, загрейте масло и ги запечатайте.

Подредете месото в тава и оставете настрана. В същата мазнина запържете лука, добавете кърито, чесъна, захарта и брашното. Разредете с бялото вино и след като се сгъсти пресипете получения сос в тавичката.

Поръсете с мащерка, загрейте фурната на 200 градуса и запечете ястието за 30-35 минути. Охладете, разпределете в чинии и поднесете.

пържоли в бекон с лучен сос и вино

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.lowcarbmaven.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаСнимкиБотаникаИсторияЛайфстайлДиети