Кисело-сладък лучен сос
Необходими продукти:
200 грама лук
40 милилитра масло от магарешки бодил (или друго натурално студено пресовано растително олио)
20 грама печено брашно
2 чаени лъжици ябълков оцет
600 милилитра вода
лимонов сок
Начин на приготвяне:
Счукайте кристалчетата захар и ги изпечете до покафеняване в тиган. Налейте лъжица вода, разбъркайте и щом сместа кипне, прехвърлете я в тенджера.
Добавете предварително изпеченото брашно, олиото и нека комбинацията кипне.
Лука обелете, нарежете и сварете във водата, след което го извадете от нея.
В бульона разтворете захарта и брашното, налейте ябълковия оцет, малко лимонов сок и тогава прибавете лука, прокаран през сито.
Сосът е готов. Може да поднесете върху филия хляб, например, или като допълнение към месно ястие.
Добър апетит!
Снимка: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Салата от маслини и лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Облекчете синузита с лук
- Пилешки дробчета с лук
- Сос Бъфало
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Кисело-сладък лучен сос