Пиле в лучен сос с червен пипер
Необходими продукти:
1-1,2 килограма пиле или няколко бутчета
1 голяма глава лук или 2 по-малки
3-4 супени лъжици сладък червен пипер
1 чаена лъжица кориандър
1 чаена лъжица доматено пюре или предпочитана доматена подправка
чеснова сол на вкус
смес от няколко вида прясно смлян пипер
50-60 милилитра олио
Начин на приготвяне:
Ако използвате бутчета, може да отрежете костта в долната част. Вариант е да нарежете цяло пиле на порции.
Нарежете лука на малки кубчета и го изпържете в нагорещената мазнина, като добавите и червения пипер.
Пържете около 2-2,5 минути на силен огън, бъркайки непрекъснато.
След това сложете бутчетата, като им направите място между лука. Нека се пържат 2-3 минути от едната страна и обърнете от другата.
Поръсете с всички подправки и оставете да се приготвят 5-6 минути, като разбърквате и обръщате, за да може бутчетата да се покрият от всички страни със соса.
Налейте около половин чаена чаша вода. Когато тя заври, затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя на слаб огън около 10 минути.
След това изключете котлона, но не сваляйте съда от него още 5-7 минути.
Поднесете бутчетата с гарнитура по ваш избор.
Добър апетит!
Снимки: povarixa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Пиле в лучен сос с червен пипер