Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържен ориз с бекон на тиган

Пържен ориз с бекон на тиган

Пържен ориз с бекон на тиган - изображение

Необходими продукти:


  • 1 чаена чаша бланширан ориз
  • куркума и сол на вкус
  • 2 грама черен пипер
  • зехтин за запръжка
  • 200 грама ситно нарязан бекон
  • 1/2 чаена чаша бира
  • 1 зрял домат, обелен и нарязан
  • 1 червена чушка, маринована
  • 2 стръка зелен лук


Начин на приготвяне:


В тиган загрейте зехтина и запържете ориза. Прибавете солта, куркумата и пипера. Добавете нарязания бекон, домат и чушка. Налейте бирата и 200 милилитра вода.

Разбъркайте и задушете ястието за 10 минути. Гответе на слаб огън докато оризът абсорбира течността и охладете. Поръсете с нарязан ситно лук, разсипете ястието и поднесете.

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.bunsinmyoven.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНовиниХрани и ястияХранене при...ДиетиВидеоЛайфстайлБотаникаЛечения