Пържен ориз с бекон на тиган
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша бланширан ориз
- куркума и сол на вкус
- 2 грама черен пипер
- зехтин за запръжка
- 200 грама ситно нарязан бекон
- 1/2 чаена чаша бира
- 1 зрял домат, обелен и нарязан
- 1 червена чушка, маринована
- 2 стръка зелен лук
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте зехтина и запържете ориза. Прибавете солта, куркумата и пипера. Добавете нарязания бекон, домат и чушка. Налейте бирата и 200 милилитра вода.
Разбъркайте и задушете ястието за 10 минути. Гответе на слаб огън докато оризът абсорбира течността и охладете. Поръсете с нарязан ситно лук, разсипете ястието и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.bunsinmyoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩО ПОЧИСТВАЩО ОЛИО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Диета за отслабване с протеинови продукти и ориз
- Седемдневна оризова диета
- Арсен в ориза – трябва ли да се притесняваме
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
Коментари към Пържен ориз с бекон на тиган