Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържено мариновано тофу със зеленчуци

Пържено мариновано тофу със зеленчуци

Пържено мариновано тофу със зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

за тофу:

  • 1 блогче от 400 грама
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1 супена лъжица сусамово олио
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 2 супени лъжици царевично нишесте

за зеленчуците:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 1 супена лъжица настърган джинджифил
  • 220 грама зелен боб
  • 2 малки моркова, нарязани
  • 1 малка глава броколи, на розички
  • 1 малка червена чушка, нарязана
  • 2 стръка зелен лук, нарязани

за соса:

  • 2 супени лъжици соев сос
  • 2 чаени лъжици сусамово олио
  • 1/4 чаена чаша вода
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 2 чаени лъжици натурално царевично нишесте

Начин на приготвяне:

Сложете парчето тофу в касерола и полейте с гореща вода, нека къкри за 2 минути. След това го извадете и го подсушете върху кухненска хартия. Когато се охлади достатъчно го нарежете на кубчета.

Овкусете ги със соевия сос, сусамовото олио и черен пипер. Когато течността се абсорбира от соевия продукт, поръсете с царевично нишесте.

В голям тиган загрейте 2 супени лъжици мазнина. Запечете хапките тофу за около 7-8 минути от всички страни, докато стане златисто. Подправете със сол и черен пипер, извадете от тигана и оставете настрана.

В същия тиган загрейте останалата 1 лъжица зехтин и запържете зехтина и джинджифила за 1 минута. Добавете зеленчуците и ги пържете за 10 минути, докато поомекнат. Подправете със сол и пипер.

В малка купичка смесете соевия сос, сусамовото олио, водата и кафявата захар, добавете нишестето.

Върнете тофу в тигана при зеленчуците и полейте с получения сос. Гответе за около 2 минути, за да се комбинират вкусовете, а сосът сгъсти и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиИсторияАлт. медицинаХранене при...НовиниДиетиБотаника