Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Веган майонеза от тофу и кашу

Веган майонеза от тофу и кашу

Веган майонеза от тофу и кашу - изображение

Пробвайте тази здравословна алтернатива на майонезата. Тя е много диетична и без притеснения може да я използвате като допълнения към постното ви меню.

Необходими продукти:

за майонезата

  • 350 грама тофу
  • 1/2 чаена чаша паста от кашу
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • 1 чаена лъжица горчица на прах
  • сол на вкус
  • 1 чаена лъжица захар
  • 1/4 чаена лъжица уасаби сос
  • черен пипер на вкус

за пастата от кашу:

  • 1 чаена чаша кашу
  • 1/3 чаени чаши топла вода (не гореща)

Начин на приготвяне:

Накиснете кашуто за една вечер. Изцедете го и го сложете в блендер. Включете го за кратко, докато ядката се смели добре. Постепенно добавете няколко лъжички топла вода, докато се получи хомогенна смес.

За да направите майонезата, сложете изцеденото тофу, пастата от кашу, лимоновия сок и горчицата на прах в блендера. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Включете уреда и миксирайте, докато получите гладък крем. След това добавете захарта и уасаби соса. Блендирайте отново.

Готовия сос използвайте в комбинация с печени зеленчуци или вместо майонеза в класическите салати и други ястия.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food.ndtv.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиБотаника