Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Зеленчуково къри с нахут и тиква

Зеленчуково къри с нахут и тиква

Зеленчуково къри с нахут и тиква - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 супена лъжица настърган пресен джинджифил
  • 1 супена лъжица къри на прах
  • 2 броя сладки картофи
  • 2 чаени чаши тиква
  • 2 чаени чаши карфиол
  • 400 грама домати
  • 400 грама нахут (предварително сварен и изцеден)
  • 400 милилитра кокосово мляко
  • 1/2 супена лъжица готварска сол
  • 1/2 супена лъжица пушен червен пипер
  • 1 супена лъжица олио
  • 300 грама тофу
  • 1/3 чаша нарязан кориандър


Начин на приготвяне:

Включете фурната да се загрява на 160 градуса. Пригответе сладките картофи и тиквата, като ги нарежете на едри кубчета, а доматите на малки парченца. Лука и чесъна накълцайте на дребно. В дълбока тава изсипете всички зеленчуци и добавете подправките. Сложете кокосовото мляко и нахута. Печете половин час.

В същото време, докато се запичат продуктите, пригответе тофуто. В тиган загрейте мазнината и запечете соевия продукт, докато получи златиста хрупкава коричка от двете страни. След това добавете в тавата със зеленчуците и печете още 20 минути. Поръсете с нарязан кориандър и поднесете върху плато от сварен ориз.

Добър апетит!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: viva.co.nz

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиАнкетиСнимкиЛайфстайлДиетиБотаника