Пържени тиквички с бекон и чесън
Необходими продукти:
4 неголеми млади тиквички
6 ивици бекон
1 скилидка чесън
2 стръка розмарин или мащерка (само зелената част, нарязана на ситно)
шепа натрошен хляб
1-2 супени лъжици масло
олио за пържене
няколко стръка магданоз
кората на един малък лимон
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на малки парчета, които изпържете в маслото, докато станат хрупкави. Тогава сложете стръковете розмарин или мащерка, ситно нарязания или намачкан чесън, пържете 1-2 минути и добавете хлебните трохи. Ако комбинацията се получи много суха, използвайте още малко масло. Нека се приготвя 2-3 минути при непрекъснато бъркане, след което изсипете нарязания пресен магданоз и настърганата лимонова кора.
Подсолете на вкус. Щом сместа стане златиста и хрупкава, свалете съда от котлона, съдържанието му изсипете върху хартия, която да попие излишната мазнина.
Нарежете тиквичките на дълги парчета и ги изпържете до омекване (3-4 минути).
Смесете ги с бекона, разбъркайте всичко старателно и затоплете добре.
Бъдете внимателни, защото хлебните трохи прегарят бързо.
Беконът може да замените с гъби.
Добър апетит!
Снимки: vsyasol.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешки дробчета с лук
- Руладини с бекон на фурна
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Пържен пикантен алабаш
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Черен ориз с праз и домати
- Пържени бамбукови червеи
Коментари към Пържени тиквички с бекон и чесън