Пържени тиквички, картофи и гъби с лук
Необходими продукти:
- 1/2 килограм картофи
- 2 тиквички
- няколко печурки
- 1-2 глави лук
- 1-2 супени лъжици масло
- 1/2 чаена чаша олио
- по 1/4 връзки копър и магданоз
- 1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и тиквичките.
Тиквичките нарежете на кръгчета, дебели около 1-1,5 сантиметра, подсолете малко.
Картофите превърнете в по-тънки кръгчета (0,5-0,7 сантиметра).
Изпържете ги поотделно до златисто. Първо картофите в 1-2 супени лъжици олио за 3-5 минути на среден огън от всяка страна. Подсолете, щом бъдат готови.
Следват тиквичките.
Обелете лука, нарежете го.
Изпържете и него в 1 лъжица олио на среден огън до прозрачност (около 5-7 минути).
Печурките почистете, измийте и отрежете крачетата, нарежете ги ситно. Шапките нарежете на едри парчета.
Изпържете гъбите в масло за 5-7 минути (до готовност) на среден огън, като разбърквате. След това подсолете.
Когато всички продукти са изпържени, подредете ги в чиния. В средата сложете тиквичките, а около тях картофите и гъбите.
Отгоре разпределете лука.
Нарязаните пресни магданоз и копър.
Ястието поднесете веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
Коментари към Пържени тиквички, картофи и гъби с лук