Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Рецепти за тиквички с пармезан на фурна

Рецепти за тиквички с пармезан на фурна

от 17 юни 2016г., обновено на 26 юли 2021г.
Автор: Chef Framar
Рецепти за тиквички с пармезан на фурна - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Хрупкави тиквички с пармезан на фурна

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша брашно
  • 2 чаени чаши галета
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 2 тиквички, нарязани на тънки филийки
  • 3 големи яйца, леко разбити
  • 1 чаена лъжичка сух риган
  • млечен сос за гарниране

Начин на приготвяне:

  • Поръсете тиквичките със сол от двете страни и ги подредете върху няколко слоя кухненска хартия.
  • Отгоре също ги покрийте с кухненска хартия и леко притиснете с длани.
  • Оставете ги да престоят 20 минути, за да се отцеди водата.
  • Загрейте фурната до 200 градуса.
  • В плитка чиния смесете галетата с пармезана и ригана. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  • В друга плитка чиния изсипете брашното и също го подправете със сол и черен пипер.
  • В трета чиния разбийте яйцата, овкусете и тях.
  • Оваляйте тиквичките в брашно, потопете в яйце и завършете панировката със сместа от галета, пармезан и риган.
  • Подредете кръгчетата в тава (покрийте дъното й с пергаментова хартия) и печете в продължение на 20-30 минути до златист цвят и хрупкава коричка.
  • Поднесете тиквичките топли, гарнирани с любимия ви млечен сос.

Печени тиквички с пармезан и домати

Необходими продукти:

  • 1 тиквичка
  • 4 домата
  • 3 скилидки чесън
  • 100 грама пармезан
  • смлян черен пипер, сух магданоз, зехтин и сол – на вкус

Начин на приготвяне:

  • Обелете тиквичката, след което я нарежете на тънки кръгчета.
  • Подредете ги в намазнена със зехтин тава и ги подправете със смлян черен пипер и сол на вкус.
  • Нарежете доматите на парчета и ги разпределете върху тиквичките.
  • Настържете пармезана и чесъна, разпределете ги върху доматения слой.
  • Поръсете със сухия магданоз и изпечете ястието за 35 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Мариновани печени тиквички с пармезан и сусам

Необходими продукти:

  • 2 тиквички (или 1 тиквичка и 1 патладжан)
  • 100 грама пармезан
  • 1 супена лъжица бели сусамови семена

За маринатата:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 супина лъжица соев сос
  • 1 супена лъжица провансалски билки
  • сок от половин лимон
  • 1 скилидка чесън, нарязана ситно
  • 1/3 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

  • Настържете пармезана на едро ренде и смесете със сусамовите семена.
  • Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1 сантиметър.
  • Смесете зехтина и соевия сос, добавете билките, лимоновия сок, чесъна и солта. В тази марината изсипете тиквичките, разбъркайте ги оставете за половин час.
  • След това ги подредете в тава, чието дъно предварително сте покрили с хартия за печене или фолио.
  • Поръсете зеленчуците със сместа от пармезан и сусам и сложете за 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
  • Приготвени по този начин, тиквичките няма да бъдат хрупкави, а меки. Може да ги поднесете като основно ястие или като гарнитура.

Тиквички с пармезан и кисело мляко

Необходими продукти:

  • 800 грама тиквички
  • 3 яйца
  • 100 милилитра кисело мляко
  • 100 грама пармезан
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки кръгчета.
  • Настържете едро пармезана.
  • Включете фурната да загрява на 200 градуса.
  • Разбийте яйцата в подходящ съд, прибавете киселото мляко и отново разбийте до еднородност на сместа.
  • След това изсипете пармезана при яйцата и млякото и разбъркайте.
  • Намазнете дъното на тава, в нея подредете тиквичките, подправете ги със сол и смлян черен пипер, след което залейте с комбинацията от яйца, мляко и пармезан.
  • Изпечете във фурната при температура от 200 градуса. Необходими са около 30-35 минути.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Руло от тиквички с пълнеж от крема сирене, извара, чесън и магданоз Руло от тиквички с пълнеж от крема сирене, извара, чесън и магданоз
  • Пъстра салата с тиквички и макарони Пъстра салата с тиквички и макарони
  • Зеленчукова баница с кефир Зеленчукова баница с кефир
  • Сотирани тиквички с пекани и мента Сотирани тиквички с пекани и мента
5.0/5 1 оценка

Коментари към Рецепти за тиквички с пармезан на фурна

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
    www.framar.bg 
    на 05 December 2025 в 19:25
    Коментирайте "Рецепти за тиквички с пармезан на фурна"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
  • Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
  • Тиквички
  • Руло от тиквички с пълнеж от крема сирене, извара, чесън и магданоз
  • Печени гриловани тиквички с моцарела и прошуто
  • Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
  • Зеленчукова баница с кефир
  • Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал
  • Сотирани тиквички с пекани и мента
  • Пъстра салата с тиквички и макарони
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Алпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанкиАлпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанки

Алпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанки

от 05 дек 2025г.Прочети повече
Отстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъжОтстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъж

Отстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъж

от 05 дек 2025г.Прочети повече
Pegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децатаPegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децата

Pegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децата

от 04 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 35 дни, 8 часа и 21 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 45 дни, 4 часа и 34 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Едномесечна диета с тиквички Едномесечна диета с тиквички

Едномесечна диета с тиквички

от 23 авг 2017г. Прочети повече
Защо тиквичките са толкова полезни за здравето? Защо тиквичките са толкова полезни за здравето?

Защо тиквичките са толкова полезни за здравето?

от 06 юни 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕРДОСЕК капсули 300 мг * 20

ОПТИМИ ЛИПОЗОМЕН ВИТАМИН D3 100 мл

ХЕРБАЛКАН ЖЕНСКА ГРИЖА тинктура 50 мл

СУМАМЕД таблeтки 500 мг * 3 ТЕВА

ОСТРОВИТ КРЕАТИН МОНОХИДРАТ НЕОВКУСЕН 500 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕКЗОДЕРИЛ НЕЙЛНЕР лак 2 в 1 5 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 18:39:10

ЕКЗОДЕРИЛ НЕЙЛНЕР лак 2 в 1 5 мл

Коментар на: Вели от 05 дек 2025г. в 16:52:39

СМЕКТА прах за перорална суспензия * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 16:34:00

СМЕКТА прах за перорална суспензия * 10

Коментар на: Тони Трайчева от 05 дек 2025г. в 15:37:00

РЕМИФЕМИН таблетки * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 15:18:43
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival