Пържени пилешки гърди с чушки, гъби и китайско зеле
Иска ли ви се да разнообразите вечерята и да поднесете месото по-различно? Пригответе го с лек азиатски привкус и много зеленчуци, а дали ще сервирате със спагети (нудълс), ориз или без добавка е ваше решение.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици олио
- 220 грама пилешки гърди
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици сос от стриди
- по 1 чаена чаша нарязани зеленчуци - броколи, зелена чушка, моркови, китайско зеле, стрък целина, тиквички, гъби и зелен лук
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица царевично нишесте
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в тиган, добавете месото, чесъна и соса от стриди, пържете 10 минути.
Прибавете зеленчуците - броколите, чушката, моркова, целината, гъбите, зелето, тиквичките и зеления лук (ако сте избрали да използвате и други зеленчуци или кълнове, сложете и тях).
Посолете на вкус и пържете 8-10 минути, като целта е продуктите да останат хрупкави.
В малка купичка смесете соевия сос, водата и нишестето.
Изсипете в тигана, разбъркайте и изчакайте 1-2 минути сосът да се сгъсти.
Сервирайте с нудълс или ориз.
allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пържени пилешки гърди с чушки, гъби и китайско зеле