Пържени пилешки бутчета с тиквички

Необходими продукти:
- 3 малки тиквички
- 1 1/2 чаени лъжици сол
- 7 супени лъжици зехтин
- 4 горни пилешки бутчета с кожа
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 3 скилидки чесън, тънко нарязани
- 1 люта чушка, нарязана на тънко
- 1/4 чаена чаша маслини, без костилки
- 1 супена лъжица риган
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
Разрежете тиквичките по дължина и с върха на ножа направете разрези на квадратчета в нея, без да срязвате докрая.
Посолете и оставете в гевгир, за да се отцедят. Изхвърлете отделената вода и подсушете с кърпа.
Междувременно в чугунен тиган сложете 1 лъжица зехтин и изпържете месото (подправено със сол и черен пипер) - поставете го в студения тиган с кожата надолу и сгорещете до средна степен. Пържете, докато кожата стане златисто кафява - за около 10-12 минути. Обърнете и запържете за още 5 минути, до готовност. Прехвърлете в чиния, с кожата нагоре, за да не загубите хрупкавостта й.
Тиквичките изпържете в същия тиган, увеличете температурата на котлона. Когато зеленчукът стане златистокафяв, обърнете и изпържете и от другата страна. Прехвърлете при пилето.
В тигана добавете 6 супени лъжици зехтин и чесъна, когато покафенее, прибавете лютата чушка и маслините. 3-4 минути по-късно свалете от котлона и разбъркайте вътре ригана и лимоновата кора.
Полейте с чесновата мазнина пилешкото и тиквичките и изстискайте малко лимонов сок отгоре.
epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешки бутчета с домати и кашкавал
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
- Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
- Пилешки бутчета на тиган с ориз от карфиол
Коментари към Пържени пилешки бутчета с тиквички