Пържени патладжани с яйца и домати
Необходими продукти:
- 1 патладжан
- 1 домат
- 2 яйца
- олио
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете патладжана, нарежете го на кръгчета, дебели около 5 милиметра и сложете в купа със студена солена вода за 5 минути (така ще се отдели горчивината).

Изпържете шайбите от двете страни.

Домата нарежете на кръгчета (ако е голям, разделете ги на две), подсолете и прибавете при патладжана.

След 7 минути сложете и леко разбитите яйца в съда при зеленчуците.
Пет минути по-късно ястието ще бъде готово за консумация.

Добър апетит!
Източник:
vashvkus.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Ливанска разядка Мутабал
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
- Патладжани по корейски (с моркови, лук и чесън)
- Патладжани
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Капоната (италианско зеленчуково рагу от патладжани с каперси и маслини)
Коментари към Пържени патладжани с яйца и домати