Пържени патладжани с яйца и домати

Необходими продукти:
- 1 патладжан
- 1 домат
- 2 яйца
- олио
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете патладжана, нарежете го на кръгчета, дебели около 5 милиметра и сложете в купа със студена солена вода за 5 минути (така ще се отдели горчивината).
Изпържете шайбите от двете страни.
Домата нарежете на кръгчета (ако е голям, разделете ги на две), подсолете и прибавете при патладжана.
След 7 минути сложете и леко разбитите яйца в съда при зеленчуците.
Пет минути по-късно ястието ще бъде готово за консумация.
Добър апетит!
Източник:
vashvkus.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Мариновани патладжани с чесън
- Пълнени патладжани с шунка, лук и кашкавал
- Патладжан
Коментари към Пържени патладжани с яйца и домати