Пържени патладжани с яйца и домати
Необходими продукти:
- 1 патладжан
- 1 домат
- 2 яйца
- олио
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете патладжана, нарежете го на кръгчета, дебели около 5 милиметра и сложете в купа със студена солена вода за 5 минути (така ще се отдели горчивината).

Изпържете шайбите от двете страни.

Домата нарежете на кръгчета (ако е голям, разделете ги на две), подсолете и прибавете при патладжана.

След 7 минути сложете и леко разбитите яйца в съда при зеленчуците.
Пет минути по-късно ястието ще бъде готово за консумация.

Добър апетит!
Източник:
vashvkus.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци
- Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Домашна апетитка с патладжани, домати, чесън и магданоз
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
Коментари към Пържени патладжани с яйца и домати