Пържени патладжани с чесън, лук и соев сос

Необходими продукти:
- 2 големи патладжана
- няколко супени лъжици класически соев сос
- 5-6 скилидки чесън (може цели, може и да намачкате)
- 1-2 едри глави кромид лук
- 1-2 сладки чушки
- пресни зелени подправки по ваш избор
- няколко щипки смлян пипер (различни видове)
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните, нарежете ги на парчета, поръсете със сол и оставете да престоят няколко часа (или може да ги сложите в солена вода).
След това ги изплакнете, подсушете и нарежете на кубчета или сламки.
Лука нарежете на полукръгчета, чушките - на сламки, след което ги задушете заедно за няколко минути. Добавете патладжаните, намачканите скилидки чесън, подправете на вкус и налейте соевия сос.
Разбъркайте зеленчуците и гответе на среден огън, като не затваряте съда с капак, за да не се получат прекалено меки.
След 15-20 минути ястието ще бъде готово, остава само да го поръсите с магданоз или друга зелена подправка и да му се насладите.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: heaclub.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
- Зеленчукова запеканка
- Патладжанени рулца с кайма в доматен сос
- За укрепване на венците и зъбите използвайте кора от патладжан или масло от чаено дърво
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пържени патладжани с лук в сметана и доматено пюре
- Патладжани с яйца и чесън
- Пълнени патладжани с домати, лук и яйца
- Панирани редени патладжани с доматен сос и кашкавал
Коментари към Пържени патладжани с чесън, лук и соев сос