Пържени патладжани с чесън, лук и соев сос

Необходими продукти:
- 2 големи патладжана
- няколко супени лъжици класически соев сос
- 5-6 скилидки чесън (може цели, може и да намачкате)
- 1-2 едри глави кромид лук
- 1-2 сладки чушки
- пресни зелени подправки по ваш избор
- няколко щипки смлян пипер (различни видове)
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните, нарежете ги на парчета, поръсете със сол и оставете да престоят няколко часа (или може да ги сложите в солена вода).
След това ги изплакнете, подсушете и нарежете на кубчета или сламки.
Лука нарежете на полукръгчета, чушките - на сламки, след което ги задушете заедно за няколко минути. Добавете патладжаните, намачканите скилидки чесън, подправете на вкус и налейте соевия сос.
Разбъркайте зеленчуците и гответе на среден огън, като не затваряте съда с капак, за да не се получат прекалено меки.
След 15-20 минути ястието ще бъде готово, остава само да го поръсите с магданоз или друга зелена подправка и да му се насладите.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: heaclub.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Пържени патладжани с яйца и домати
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена
- Патладжан
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
Коментари към Пържени патладжани с чесън, лук и соев сос