Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържени патладжани с чесън, лук и соев сос

Пържени патладжани с чесън, лук и соев сос

Пържени патладжани с чесън, лук и соев сос - изображение

Необходими продукти:

  • 2 големи патладжана
  • няколко супени лъжици класически соев сос
  • 5-6 скилидки чесън (може цели, може и да намачкате)
  • 1-2 едри глави кромид лук
  • 1-2 сладки чушки
  • пресни зелени подправки по ваш избор
  • няколко щипки смлян пипер (различни видове)
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Обелете патладжаните, нарежете ги на парчета, поръсете със сол и оставете да престоят няколко часа (или може да ги сложите в солена вода).

След това ги изплакнете, подсушете и нарежете на кубчета или сламки.

Лука нарежете на полукръгчета, чушките - на сламки, след което ги задушете заедно за няколко минути. Добавете патладжаните, намачканите скилидки чесън, подправете на вкус и налейте соевия сос.

Разбъркайте зеленчуците и гответе на среден огън, като не затваряте съда с капак, за да не се получат прекалено меки.

След 15-20 минути ястието ще бъде готово, остава само да го поръсите с магданоз или друга зелена подправка и да му се насладите.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: heaclub.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаСнимкиНовини