Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пържени мини пици калцоне с моцарела (панцероти)

Пържени мини пици калцоне с моцарела (панцероти)

Пържени мини пици калцоне с моцарела (панцероти) - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/3 чаена чаша хладка вода
  • 1 1/2 чаена лъжица суха мая
  • 3 1/2 чаена чаша брашно
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан
  • по 1 чаена лъжица бакпулвер и сол
  • 2 чаени лъжици захар
  • 3 супени лъжици зехтин

 

За пълнежа:

  • 2 чаени чаши доматен сос
  • 3 чаени чаши настъргана зряла моцарела
  • 1 чаена чаша свеж босилек - нарязан
  • сол на вкус
  • олио за пържене
  • 2 супени лъжици магданоз за сервиране


Начин на приготвяне:

Изсипете маята във водата и оставете за 5 минути, за да набъбне.

В голяма купа смесете 3 чаени чаши от брашното, пармезана, бакпулвера, солта, захарта и разбъркайте.

Добавете 2 лъжици зехтин, разбъркайте с шпатула, сложете маята и омесете.

Поръсете с останалото брашно кухненския плот и месете тестото 10 минути.

Намазнете с останалия зехтин голяма купа и сложете тестото в нея, покрийте с кърпа и изчакайте за да втаса (около 1 час, докато се удвои).

Нарежете на 14 равни части и от всяка оформете малка топка.

Разстелете с пръсти питките в кръг с диаметър 15 сантиметра. В центъра сложете по 1 чаена лъжица доматен сос и 2 чаени лъжици моцарела. Поръсете с босилек и подправете със сол. Затворете през средата, като притиснете краищата, за да не излиза пълнежът.

Когато оформите всички панцероти, загрейте дълбок тиган с мазнина. Изпържете ги от всяка страна за 3 минути, докато станат златисти. Подредете върху кухненска хартия, за да поеме тя мазнината.

Поръсете с магданоз и сервирайте с доматен сос.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

3.5, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитно