Пържени кюфтета с просо и сос от тахан
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша просо
- 450 грама телешка кайма
- 5 скилидки чесън, настъргани
- 1 чаена лъжица смлян кориандър
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 1 1/2 чаена лъжица сол
- олио за пържене
за соса:
- 1/2 чаена чаша тахан
- 1 скилидка чесън, настъргана
- 3 супени лъжици сок от лимон
Начин на приготвяне:
В сух тиган запечете просото, докато започне да освобождава аромата си и леко покафенее - около 3 минути. Прехвърлете в малка купичка и охладете напълно.
Междувременно смесете каймата с чесъна, кориандъра, черния пипер и солта.
Оформете 18 топчета от сместа и ги оваляйте в печеното просо. Охладете кюфтетата за най-малко 20 минути или до 2 часа (това ще им помогне да се запазят цели по време на пърженето).
Загрейте мазнина в тиган или в тенджерка и изпържете кюфтетата до златисто - за около 2-3 минути. Прехвърлете ги върху кухненска хартия, която ще попие излишната мазнина от тях. Подправете със сол.
За тахановия сос смесете чесъна и тахана, добавете 6 супени лъжици вода и лимоновия сок, разбъркайте добре и посолете на вкус.
Сервирайте топлите кюфтенца с тахановия сос.
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Подобрете холестерола и кръвното налягане с тахан
- Тахан халва
- Гъбени кюфтета с овесени ядки
- Печени кюфтета от субпродукти в було
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Смесете сусамовия тахан с мед за подсилване на имунитета
- Задушени в доматен сос кюфтета от кайма и ориз
- Кюфтета от хляб и коприва
Коментари към Пържени кюфтета с просо и сос от тахан