Орехови бонбони с тахан и канела
Необходими продукти:
- 50 грама орехови ядки + малко за украса
- 30 грама стафиди
- 8 - 10 фурми без костилки
- 5 - 6 супени лъжици тахан
- 1 супена лъжица какао
- 1 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Нарежете ореховите ядки, фурмите и стафидите на ситно (или смелете с помощта на блендер). Към сместа прибавете тахана, какаото и канелата, разбъркайте хубаво.
Оформете топчета, като предварително навлажнявате ръцете си с вода.
Готовите бонбони оваляйте в натрошени орехи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Домашни шоколадови бонбони
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Бонбони орео с шоколад
- Смесете сусамовия тахан с мед за подсилване на имунитета
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Овесени бонбони с райски ябълки и фурми
- Медени фъстъковки с тиквени и сусамови семена
- Кокосови бонбони от кондензирано мляко с бадеми
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
Коментари към Орехови бонбони с тахан и канела