Таханови мъфини с банан и овесени ядки
Пробвали ли сте да добавите тахан към печивата си? Ако не сте, то сега е моментът да го направите. Комбинирайте с овесени ядки и банан. Ако искате мъфините да са безглутенови, изберете ядки без глутен.
Необходими продукти:
- 60 грама масло (разтопено)
- 3/4 чаена чаша захар
- 2 яйца
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 2 добре узрели банана, намачкани
- 1/2 чаена чаша тахан
- 1 1/2 чаени лъжици бакпулвер
- 1 чаена лъжица канела
- 1 чаена лъжица сол
- 3 1/2 чаени чаши овесени ядки
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса.
Маслото и захарта сложете в голяма купа и разбъркайте с тел, за да се получи еднообразна кремообразна смес (може да бъркате и с миксер).
Добавете яйцата, ванилията, бананите, тахана и млякото, комбинирайте отново.
Прибавете накрая солта и канелата, уверете се, че сте разбъркали всички продукти много добре.
Добавете овесените ядки на части и бъркайте с лъжица. Сместа трябва да стане гъста, но все пак да е влажна.
Застелете с хартийки 8 формички за мъфини и ги намазнете леко с масло.
Разпределете тестото между тях и изпечете за 45 минути, докато мъфините станат златисти.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА БИО ЛЕШНИКОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ БИО ЛЕШНИКОВИ ЯДКИ 250 г
ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
БИОХЕРБА БИО ФЪСТЪЧЕН ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ НЕБЕЛЕНИ ФЪСТЪЧЕНИ ЯДКИ 250 г
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ЗОЯ СУСАМОВ ТАХАН 200 гр.
ХАРМОНИКА БИО ЛЕШНИКОВ ТАХАН 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Перфектните бананови мъфини
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Тахан халва
- Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло
- Мъфини с лук и сусам
- Кошнички от хляб с пълнеж от рикота
- Мъфини с царевичен грис и свинско
- Лавандулови мъфини с фондан
Коментари към Таханови мъфини с банан и овесени ядки