Карамелен сос с тахан
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша захар
- 1 1/4 чаена чаша сметана на стайна температура
- 1 супена лъжица масло
- 3 супени лъжици тахан
Начин на приготвяне:
Карамелизирайте захарта в касерола, след като стане златиста, прибавете сметаната при непрекъснато бъркане, за да се комбинират съставките.
Прибавете сусамовия тахан и отново разбъркайте, за да стане еднородна смес. По желание може да добавите малко морска сол за по-отчетлив вкус на карамела. Оставете соса да се охлади, след което пресипете в буркан и съхранявайте в хладилника до седмица.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Смесете сусамовия тахан с мед за подсилване на имунитета
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелена пчелна пита
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- E150(c) Амонячен карамел
- Подобрете холестерола и кръвното налягане с тахан
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
Коментари към Карамелен сос с тахан