Дип от жълто цвекло с тахан

Необходими продукти:
- 2 малки глави жълто цвекло (по желание може да използвате и червено)
- 1/4 чаена чаша сусамов тахан
- 1 скилидка чесън
- 1/4 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
- щипка лют червен пипер на люспи по желание
Начин на приготвяне:
Увийте цвеклото в алуминиево фолио и го изпечете за 1 час на 200 градуса, докато омекне. Извадете от фурната и охладете.
Обелете цвеклото и нарежете на парченца.
Прехвърлете в кухненски робот и пюрирайте. Добавете сусамовия тахан, чесъна, водата и лимоновия сос. Смелете всичко до получаването на еднородна консистенция (ако искате пастата да е по-гъста, добавяйте водата на части, за да достигнете желаната консистенция).
Опитайте и подправете на вкус.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
ТАХАН ОТ МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БИОХЕРБА СЛЪНЧОГЛЕДОВ ТАХАН ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО СЕМЕ 250 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Тахан халва
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Орехови бонбони с тахан и канела
- Подобрете холестерола и кръвното налягане с тахан
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Салата от жито с цвекло и карамелизирани моркови
- Сос от сусамов тахан с чесън
Коментари към Дип от жълто цвекло с тахан