Дип от жълто цвекло с тахан

Необходими продукти:
- 2 малки глави жълто цвекло (по желание може да използвате и червено)
- 1/4 чаена чаша сусамов тахан
- 1 скилидка чесън
- 1/4 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
- щипка лют червен пипер на люспи по желание
Начин на приготвяне:
Увийте цвеклото в алуминиево фолио и го изпечете за 1 час на 200 градуса, докато омекне. Извадете от фурната и охладете.
Обелете цвеклото и нарежете на парченца.
Прехвърлете в кухненски робот и пюрирайте. Добавете сусамовия тахан, чесъна, водата и лимоновия сос. Смелете всичко до получаването на еднородна консистенция (ако искате пастата да е по-гъста, добавяйте водата на части, за да достигнете желаната консистенция).
Опитайте и подправете на вкус.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
ХАРМОНИКА БИО БАДЕМОВ ТАХАН 250 г
ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМОВ ТАХАН 550 г БАЛЧО
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
ХАРМОНИКА БИО ЧЕРЕН ТАХАН 250 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Смесете сусамовия тахан с мед за подсилване на имунитета
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Подобрете храносмилането с листа от червено цвекло
- Подобрете холестерола и кръвното налягане с тахан
- Салата от цвекло, рукола и козе сирене
- Пица с блат от цвекло и зеленчуци
- Ползата на цвеклото при онкологични заболявания
Коментари към Дип от жълто цвекло с тахан