Дип от жълто цвекло с тахан
Необходими продукти:
- 2 малки глави жълто цвекло (по желание може да използвате и червено)
- 1/4 чаена чаша сусамов тахан
- 1 скилидка чесън
- 1/4 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
- щипка лют червен пипер на люспи по желание
Начин на приготвяне:
Увийте цвеклото в алуминиево фолио и го изпечете за 1 час на 200 градуса, докато омекне. Извадете от фурната и охладете.
Обелете цвеклото и нарежете на парченца.
Прехвърлете в кухненски робот и пюрирайте. Добавете сусамовия тахан, чесъна, водата и лимоновия сос. Смелете всичко до получаването на еднородна консистенция (ако искате пастата да е по-гъста, добавяйте водата на части, за да достигнете желаната консистенция).
Опитайте и подправете на вкус.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЕНЕКТА ХИДРАТИРАЩ КРЕМ С КАНАБИДИОЛ 50 мл
ТАЙП ЗЕРО АЗОТЕН ОКСИД капсули * 150 51072
НовВИ-ШЕЙП ВИ-СТОРМ ЛЕДЖЪНД 360 г
ЧАЙ ДЕТОКС 120 г БИОТИКА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН ШУРАХАН 200 г
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Смесете сусамовия тахан с мед за подсилване на имунитета
- Ползата на цвеклото при онкологични заболявания
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Салата от цвекло, рукола и козе сирене
- Салата от жито с цвекло и карамелизирани моркови
- Сок от цвекло
Коментари към Дип от жълто цвекло с тахан