Пържени кюфтета с кашкавал и домати
Необходими продукти:
500 грама кайма смес
1 среден домат
60-80 грама кашкавал
1 малка глава лук
1 малка връзка магданоз
1-1,5 чаени лъжица готова подправка за кайма
галета (или брашно)
сол и смлян черен пипер на вкус
3-4 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Обелете лука (и чесън, ако предпочитате), нарежете ситно и прибавете към каймата. Сложете и подправките.
Доматите и кашкавала нарежете на малки кубчета.
Изсипете в съда с каймата, сложете и накълцания магданоз. Омесете всичко старателно.
Оформете кръгли кюфтета от сместа.
Оваляйте ги в галета и сплескайте леко с ръце.
Сложете ги в тиган със силно нагорещено олио, след което намалете температурата.
Изпържете от двете страни до златисто (по 3-4 минути от всяка), може и под капак.
Добър апетит!
Снимки: povarixa.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтета в лучен сос на фурна
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета с картофи в сметанов сос
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Кюфтета от кълцано месо с пържен лук
- Кюфтета с шамфъстък
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
Коментари към Пържени кюфтета с кашкавал и домати