Пържени кюфтета с кашкавал и домати

Необходими продукти:
500 грама кайма смес
1 среден домат
60-80 грама кашкавал
1 малка глава лук
1 малка връзка магданоз
1-1,5 чаени лъжица готова подправка за кайма
галета (или брашно)
сол и смлян черен пипер на вкус
3-4 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Обелете лука (и чесън, ако предпочитате), нарежете ситно и прибавете към каймата. Сложете и подправките.
Доматите и кашкавала нарежете на малки кубчета.
Изсипете в съда с каймата, сложете и накълцания магданоз. Омесете всичко старателно.
Оформете кръгли кюфтета от сместа.
Оваляйте ги в галета и сплескайте леко с ръце.
Сложете ги в тиган със силно нагорещено олио, след което намалете температурата.
Изпържете от двете страни до златисто (по 3-4 минути от всяка), може и под капак.
Добър апетит!
Снимки: povarixa.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Иракски пържени кюфтета с телешко месо (Uroog)
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Приложете 7 хитрости за здравословни и сочни кюфтета
- Кюфтета в бирен сос
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Задушени в доматен сос кюфтета от кайма и ориз
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Домашни кюфтета от рулца от раци
Коментари към Пържени кюфтета с кашкавал и домати