Кюфтета с гъби и сирене в доматен сос
Необходими продукти:
700 грама кайма смес
1 глава лук
2 скилидки чесън
150 грама нарязани гъби
няколко стръка нарязан магданоз
1 яйце
100 грама сирене
сол и смлян черен пипер на вкус
олио
За соса:
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 пресни домата
400 милилитра доматен сок
1/2 чаена лъжица сух босилек
сол и смлян черен пипер на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Прибавете нарязаните лук, чесън, гъби и магданоз към каймата. Чукнете 1 сурово яйце, подправете на вкус и омесете. Оформете 10 кюфтета, като в средата на всяко сложете по парченце сирене. След това изпържете до златисто в нагорещено олио и се заемете с направата на соса.
Изпържете нарязаните лук и чесън в нагорещено олио и към тях прибавете доматите, които предварително сте смлени с помощта на блендер. Нека се задушават в продължение на 5 минути и тогава налейте доматения сок.
Сложете подправките и залейте кюфтетата със сместа. Оставете ястието да се приготвя под капак около 20 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
Коментари към Кюфтета с гъби и сирене в доматен сос